Obnova i izgradnja sportske infrastrukture za dostupnost sporta u svim dijelovima Hrvatske

Od 2019. godine Hrvatska provodi sustavno sufinanciranje izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja sportskih građevina radi povećanja dostupnosti sportskih sadržaja građanima i poticanja većeg broja djece i mladih na bavljenje sportom. Putem javnih pozive/natječaja financirano je ili sufinancirano 248 projekata, ukupne vrijednosti gotovo 14 milijuna eura, za izgradnju atletskih staza, nogometnih igrališta, teniskih terena i sportskih dvorana.

Dodatno, za građevine od nacionalnog interesa, kao što su Gradski stadion Maksimir u Zagrebu i Gradski stadion Poljud u Splitu, osigurana su sredstva u iznosu od 27,4 milijuna eura. Sufinancirani su i projekti rekonstrukcije atletskih staza te natkrivanja bazena ukupne vrijednosti veće od 1,6 milijuna eura.

Koristi od tih ulaganja uključuju ravnomjerniju dostupnost sportskih građevina, povećanje broja funkcionalnih sportskih objekata, zadovoljavanje sigurnosnih i pristupačnih standarda te doprinos razvoju natjecateljskog sporta na lokalnoj i regionalnoj razini. Ulaganja omogućavaju stvaranje kvalitetnije sportske infrastrukture diljem Hrvatske, pridonoseći zdravstvenom, socijalnom i ekonomskom razvoju društva promicanjem sporta i tjelesne aktivnosti.

Ostala postignuća