Dovršetak izgradnje mreže autocesta

Tijekom mandata pokrenut je dovršetak mreže autocesta u Hrvatskoj kako bi se odgovorilo na neizgrađene dionice Zagreb – Sisak, autoceste A7 od Križišća do Žute Lokve, autoceste A1 prema Dubrovniku te dijelove Jadransko-jonskog koridora. Ti dijelovi autocesta vitalno su važni za povezivanje različitih regija i za unapređenje prometne in

Jadransko-jonski koridor, koji obuhvaća autoceste A11, A7 i A1, ključan je za povezivanje različitih dijelova Hrvatske, ali i za prometnu povezanost s europskim susjedima. Međutim, neke od tih autocesta ostale su neizgrađene ili nedovršene, što je ograničavalo prometnu učinkovitost i razvoj regija kroz koje prolaze.

Napori su usmjereni na osiguravanje sredstava i izgradnju preostalih dionica kako bi se postigli ciljevi prometne povezanosti i razvoja. To uključuje dovršetak autoceste do Siska, izgradnju dionica autoceste A7 Križišće – Selce i A7 Selce – Novi Vinodolski te izgradnju autoceste A1 do Dubrovnika.

Dovršetak autoceste A11 Zagreb – Sisak ima cilj revitalizacije Sisačko-moslavačke županije pružajući bolje prometne veze i potičući gospodarski razvoj tog područja. Slično tomu, izgradnja obilaznice oko Novog Vinodolskog na autocesti A7 riješit će dugogodišnje probleme prometnih gužvi i poboljšati kvalitetu života lokalnog stanovništva. Autocesta A1 do Dubrovnika, posebno Pelješki most, igra ključnu ulogu u povezivanju juga Hrvatske s ostatkom zemlje osiguravajući bolje prometne veze i potičući turizam i gospodarstvo u regiji.

Svi ti projekti imaju višestruke koristi, uključujući smanjenje prometnih gužvi, poboljšanje sigurnosti prometa, poticanje gospodarskog razvoja i povećanje kvalitete života građana.

Ostala postignuća