Ulaganja u vojnu infrastrukturu – smještajna građevina “Vukovar”

Hrvatska se suočila s izazovom nedostatka smještajnih kapaciteta za potrebe pripadnika Hrvatske vojske, međunarodnih vojnih delegacija i stranih polaznika časničkih škola. Kao odgovor na ovaj problem odlučeno je da se izgradi i opremi smještajna građevina “Vukovar”, koja nudi 89 suvremenih smještajnih jedinica visokog standarda.

Inicijativa je osmišljena radi osiguranja dostatnih kapaciteta i poboljšanja uvjeta za smještaj i za polaznike vojnih škola i za međunarodne vojne delegacije. U sklopu građevine “Vukovar” izgrađene su 84 garsonijere veličine između 30 i 40 kvadratnih metara te 5 apartmana površine 50 kvadratnih metara, čime su osigurani visoki standardi smještaja.

Projekt je realiziran u Zagrebu tijekom 2016. i 2017. godine, s ukupnom investicijom od 9,1 milijun eura financiranom iz državnog proračuna. Izgradnja smještajne građevine “Vukovar” ključan je korak prema poboljšanju logističke podrške i ugostiteljskih kapaciteta za Hrvatsku vojsku i njezine međunarodne partnere, što doprinosi jačanju vojnih odnosa i suradnje.

Ostala postignuća