Mjesto u vrtiću za svako dijete

Budućnost Hrvatske su naša djeca, i zato je potpora našim obiteljima i demografska obnova naš prioritet. Uz pomoć sredstava Fonda solidarnosti EU-a obnovili smo 156 škola i vrtića. Pokrenuli smo i investicijski ciklus za ulaganja u sve razine obrazovanje – od vrtića do fakulteta – od čak 2,7 milijarda eura. Uspostavili smo i digitalni upis djece u obrazovanju te model fiskalne održivosti dječjih vrtića. Time smo omogućili uštede općinama, gradovima i roditeljima, a djeci kvalitetan odgoj i obrazovanje.

Do 2030. godine osigurat ćemo mjesto u vrtiću za svako dijete u Hrvatskoj! Produljit ćemo obvezno obrazovanje u dječjem vrtiću od pedagoške godine 2028./2029. za svu djecu stariju od četiri godine. Osigurat ćemo pristupačniju cijenu vrtića za roditelje povećanjem sufinanciranja rada vrtića u godišnjem iznosu od 100 milijuna eura. Sufinancirat ćemo provedbu edukativnih, kulturnih i sportskih aktivnosti djece predškolske dobi.

Nastavit ćemo ulaganja u poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima i opremanje dječjih igrališta na javnim površinama.

Ostali prioriteti