Predstavljena pobjednička lista za VIII. izbornu jedinicu: Hrvatska bolja, uspješnija i sigurnija nego prije osam godina

U Rijeci je predstavljena naša pobjednička lista za VIII. izbornu jedinicu. Svi naši kandidati uglas su poručili da će se Hrvatska nastaviti razvijati i rasti i nakon treće uzastopne pobjede naše stranke.

Nositelj naše pobjedničke liste u VIII. izbornoj jedinici Oleg Butković poručio je na predstavljanju kandidata s liste u Rijeci da je Hrvatska bolja i uspješnija, uređenija i stabilnija unutar svojih granica i međunarodno više nego prije osam godina.

Istaknuo je da je to postignuto unatoč teškim izazovima, poput pandemije ili potresa.

„Hrvatski građani žive bolje i sigurnije nego 2016., a u protekla dva mandata HDZ-ovih vlada je ostvaren ulazak Hrvatske u eurozonu i šengenski prostor. Pelješkim mostom je spojena Hrvatska, a uskoro dolaze i višenamjenski borbeni avioni“, rekao je Butković.

Uz to, istaknuo je, podignut je kreditni rejting zemlje i znatno poboljšana makroekonomska pozicija Hrvatske.

Povećat ćemo prosječnu mjesečnu plaću na 1 600 eura

Iz izbornog programa naše stranke izdvojio je nastavak suzbijanja inflatornih pritisaka, osiguranja makroekonomske stabilnosti, smanjenja fiskalnih i parafiskalnih nameta.

„Povećat ćemo prosječnu mjesečnu plaću na 1 600 eura, minimalnu plaću dići s 850 na 1250 eura, podići prosječnu mirovinu na 750 eura te otvoriti novih 150 tisuća radnih mjesta“, naglasio je.

Bolnice u Rijeci i Puli, druga cijev tunela Učka, završetak Istarskog ispsilona…

Ističući postignuto na području 8. izborne jedinice tijekom protekla dva mandata, Butković je izdvojio gradnju novih bolnica u Rijeci i Puli, druge cijevi tunela Učka, završetak istarskog ipsilona u cijelosti i ceste D-403, koja je omogućila da riječka luka kapacitetom nadmaši koparsku.

„Slijedi gradnja autoceste od Križišća do Žute Lokve i željezničke infrastrukture, prije svega nizinske pruge i drugog kolosijeka kroz Rijeku“, najavio je Butković.

Predstavljajući kandidate s liste, kazao je da su se dokazali na svojim funkcijama – od gradonačelnika, ravnatelja bolnica do saborskih zastupnika.

„Oni su jamstvo da će se planirano ostvariti“, rekao je.

U ime koalicijskih partnera na predstavljanju u Rijeci se obratio predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Davor Zubović, ujedno jedan od kandidata na listi. Istaknuo je da su se odlučili na koaliciju s HDZ-om jer je suradnja proteklih nekoliko godina donijela dobre rezultate.

„HDZ obećava realno“, kazao je Zubović.

Vijesti