Piletić u Slavonskom Brodu: Nastavit ćemo ulaganja u sveučilišta i industriju

Nositelj naše pobjedničke liste u V. izbornoj jedinici Marin Piletić posjetio je Slavonski Brod te istaknuo važnost ulaganja u sveučilište i studentske programe te “Đuru Đakovića” kao simbol industrije i općenito u sve slavonske županije.

Marin Piletić posjetio je s ostalim kandidatima s liste za V. izbornu jedinicu zgradu Sveučilišta u Slavonskom Brodu koja je u rekonstrukciji, pogon Đure Đakovića te Udrugu osoba s invaliditetom Loco Moto.

„Došli smo vidjeti samo neke od projekata koje financira Vlada. Slavonski Brod svakako je lider slavonskih gradova – treba ga jačati kroz ulaganja u sveučilište i industrij“, rekao je Piletić.

U županiji 7 500 zaposlenih više nego 2016.

Napomenuo je da je na području Brodsko-posavske županije početkom 2024. godine, zahvaljujući mjerama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, odnosno Vlade, bilo 7 i pol tisuća zaposlenih više nego 2016. godine.

„U trenucima kada se hrvatsko tržište rada ubrzano mijenja, na sve izazove odgovaramo kroz kvalitetan sustav obrazovanja, prekvalifikacije, zbog toga je važno u ovakvoj sredini imati instituciju kao što je sveučilište, odgovarati na promjenu tehnologije, a to će svakako osnažiti gospodarstvo i poslodavce na ovom području“, rekao je Piletić.

Istaknuo je i važnost ulaganja u studentske domove i internacionalizaciju hrvatskog sveučilišta, budući da broj stranih studenata raste, a to će biti sve više jer će izmjenom Zakona o strancima, svim stranim državljanima koji dođu studirati u Hrvatsku i provedu ovdje pet godina biti omogućen trajni boravak.

Nakon intervencije Vlade, potaknuta proizvodnja u Đuri Đakoviću

Govoreći o „Đuri Đakoviću“, rekao je da je poznato u kakvim je okolnostima bila ta tvrtka te da je nakon intervencije Vlade potaknuta proizvodnja i udvostručen broj radnih mjesta.

„To je smjer koji želimo Hrvatskoj ponuditi u sljedeće četiri godine“, poručio je Piletić.

Vijesti