Završni skup u Zagrebu: Idemo po pobjedu za još četiri godine snažne i stabilne Vlade

Zajedništvo i pobjedničko ozračje na završnom skupu HDZ-a i partnera na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Ponosni na brojna postignuća, idemo po pobjedu za još četiri godine snažne i stabilne Vlade, koju itko neće moći ucjenjivati u radu za boljitak Hrvatske.

Sjajna, pobjednička atmosfera na završnom skupu HDZ-a i partnera na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Zajedno za treću uzastopnu pobjedu na parlamentarnim izborima s pobjedničkim izbornim programom Za sve izazove. Mnoštvo okupljenih pozdravilo je nositelje naših lista po izbornim jedinicama, kandidatkinje i kandidate te koalicijske partnere, uz jednoglasnu poruku – pobjeda!

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je da će na parlamentarnim izborima naša stranka uvjerljivo pobijediti. „Došli ste ovdje za budućnost s HDZ-om na čelu Vlade“, kazao je.

„Dragi prijatelji, zajedno smo obišli cijelu Hrvatsku. Nismo je obilazili samo u ovoj kampanji. Predano radimo za svaki pedalj naše Domovine, svakog dana, svih sedam dana u tjednu. Čuvamo hrvatski narod i jačamo hrvatsko gospodarstvo“, rekao je Plenković.

 HDZ nikada jači i pobijedit će u srijedu

U zadnjih 15-ak godina, nastavio je Plenković, koliko sam kandidat na različitim izborima, niti u jednoj kampanji nismo osjetili ovakvo ozračje podrške, elan, entuzijazam i pobjedničku atmosferu.

„HDZ nikada jači i pobijedit će u srijedu. Toliko uvjerljivo da nas nitko neće moći ucjenjivati“, poručio je Plenković.

Istaknuo je da je ovakvo fantastično ozračje tijekom kampanje bilo u svim županijama.

„Ovi izbori nikada nisu bili jednostavniji za hrvatski narod. Pred sobom imaju dvije ponude. Jedna ponuda predstavlja nas i naše partnere – ozbiljnu, odgovornu i sigurnu Hrvatsku, koja se vidi u viziji pet točaka našeg programa. A taj program kaže da će Hrvatska u budućnosti biti uspješna, vitalna, pravedna, održiva i suverena“, istaknuo je.

Podsjetio je da je Hrvatska prošla kroz krize kakve nisu bile od Domovinskog rata. „Imamo veliku čast da predvodimo stranku koju je osnovao naš utemeljitelj, prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman. Zato posebno pozdravljam utemeljitelje stranke i hrvatske branitelje, jer je predsjednik dr. Tuđman svojim iskustvom prepoznao povijesni trenutak za Hrvatsku i uz potporu svih građana, velikim plebiscitom, omogućio da imamo slobodnu Hrvatsku. Upravo ta ideja slobodne Hrvatske, institucija u kojima se poštuje zakon, u kojima se poštuje Ustav i vladavina prava – to je Hrvatska kakvu mi vidimo i kakva će ostati nakon 17. travnja“, poručio je Plenković.

U vremenima krize stali smo uz hrvatske građane i gospodarstvo

Plenković je podsjetio na brojna postignuća i rezultate Vlade u protekla dva mandata.

„Subvencionirali smo energente, već dvije i pol godine, i prošli smo zajedno kroz krizu. Jer je uz svakog hrvatskog čovjeka stajala Vlada“, dodao je.

Pritom smo, nastavio je, vodili računa o temeljnim ciljevima našeg programa, a on je imao svoje ekonomske, socijalne i identitetske aspekte.

„Prosječne plaće su u našem mandatu porasle za 490 eura. Minimalna plaća je narasla za 103 posto. Medijalna je plaća došla na 1 060 eura. Gospodarski rast smo osigurali odmah nakon pandemije – on je brži i viši nego u ostatku EU-a“, podsjetio je Plenković, dodavši da ovakva ekonomska postignuća nije ostvarila nijedna Vlada prije.

Vlada je vodila računa o identitetu. Vraćen je Dan državnosti na jedini pravi dan kojeg osjeća hrvatski narod, a to je 30. svibnja.

„Obećali smo 2020. da ćemo regulirati rad nedjeljom i donijeli smo novi Zakon o trgovini“, naglasio je Plenković.

Milanović – i kukavica, i kalkulant i kršitelj Ustava

Podsjetio je da je prošli saziv Hrvatskog sabora donio jako puno važnih zakona i odluka.

„Ali, donio je jedan, po kojem će se svi oni koji su bili u tom sazivu i glasali za njega, uvijek rado vraćati na to glasanje, a to je ključni identitetski zakon, dakle Zakon o hrvatskom jeziku“

Što je alternativa i tko je alternativa? – upitao je Plenković.

Alternativu na ovim izborima, kazao je, predvodi ne ova formalna oporba nego kršitelj Ustava Milanović koji je napravio političku diverziju na ove izbore, ruši temelj ustavnog poretka.

 „I kukavica, i kalkulant i kršitelj Ustava. Ne samo da ćemo ga uvjerljivo pobijediti, njega i njegove jatake, nego ćemo ga nakon toga pobijediti i na predsjedničkim izborima“, poručio je Plenković.

Oporba će još četiri godine biti u pripravništvu u opoziciji

Oporbu je opisao kao skupinu u kojoj se ne zna „tko pije ni tko plaća“, ali se zna jedno – imaju nekakav neformalni dogovor da učine što bilo, samo da ne bude HDZ-a.

„A mi ćemo uz podršku hrvatskog naroda pokazati da će još četiri godine imati vremena za pripravništvo u opoziciji“, poručio je Plenković.

Milanoviću više nitko niti ne dolazi, niti ga itko zove. „Od čega da nas takav ‘spašava’“, kazao je Plenković.

Herman, Obuljen Koržinek, Božinović, Jandroković i Medved

Osim predsjednika Vlade i HDZ-a Plenkovića, na završnom skupu govorili su i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman, 3. na listi u I. izbornoj jedinici Nina Obuljen Koržinek, nositelj liste u VI. izbornoj jedinici Davor Božinović, nositelj liste u III. izbornoj jedinici Gordan Jandroković i nositelj liste u VII. izbornoj jedinici Tomo Medved.

Vijesti