Predstavljena pobjednička lista za III. izbornu jedinicu: Nikad više investicija kao u mandatu ove Vlade – tako će se i nastaviti

U Varaždinu je predstavljena naša pobjednička lista za III. izbornu jedinicu. Nositelj naše liste u ovoj izbornoj jedinici Anđelko Stričak poručio je da u cijeloj Hrvatskoj nikada nije bilo toliko investicija kao u mandatu ove Vlade.

U gradu baroka Varaždinu predstavljena je pobjednička lista HDZ-a i partnera za III. izbornu jedinicu. Nositelj naše liste Anđelko Stričak predstavljajući kandidatkinje i kandidate naše liste poručio je da u cijeloj Hrvatskoj nikada nije bilo toliko investicija, tolikog rasta plaća i mirovina.

Stričak je izdvojio odličnu suradnju s koalicijskim partnerima, o čemu najbolje svjedoče rezultati Vlade.

„Nikad toliko dobri rezultati, stoga zahvaljujem dosadašnjim koalicijskim partnerima na toj suradnji, ali i našim budućim partnerima s kojima idemo na izbore za Hrvatski sabor u točkastoj koaliciji, prema dogovoru i sporazumu naših stranačkih vodstava na državnoj razini. Svaki od koalicijskih partnera je imao priliku sudjelovati u izbornom procesu u jednoj, dvije ili najviše tri izborne jedinice“, rekao je Stričak.

Rast gospodarstva, plaća, mirovina…

Izdvojio je tri najvažnija rezultata za III. izbornu jedinicu:

„Prvo – nikad nije bilo toliko investicija. Ne samo naša županija, već i nama susjedne te ostale županije u cijeloj Hrvatskoj, doslovno su sve veliko gradilište. Tu jer i rast plaća i mirovina za 60 posto. Kada bismo bi to usporedili s onih mizernih tri posto SDP-ove Vlade, mislim da brojke govore najbolje za sebe. Treće – treba istaknuti da se nijedna Vlada dosad nije suočila s toliko izazova – od onih gospodarskih, pa izazova koje je uzrokovala pandemija, do dvaju razornih potresa i cijelog niza elementarnih nepogoda kojih je samo na našem području unazad dvije godine bilo sedam. Sve to smo riješili i prošli jako dobro“, kazao je Stričak.

Ostvarena sva obećanja iz programa Sigurna Hrvatska

Istaknuo je da su na našoj pobjedničkoj listi redom dokazana imena. Kandidatkinje i kandidati koji uistinu imaju bogat životopis.

„Prisjetimo se onog famoznog SDP-ovog plana 21 od kojeg jedno jedino slovo nije zaživjelo. Nasuprot tome, mi smo na prošle izbore išli s programom Sigurna Hrvatska i upravo taj program, u sinergiji s ljudima, dao je sve te jako dobre rezultate“, zaključio je Stričak.

Za sve izazove – za treću uzastopnu pobjedu

Govoreći o našem izbornom programu Za sve izazove, Stričak je naglasio pet točaka programa – Uspješna Hrvatska, Vitalna Hrvatska, Pravedna Hrvatska, Održiva Hrvatska i Suverena Hrvatska.

„U njemu možemo naći sve bitno za daljnji razvoj naše domovine – od gospodarstva, obrazovanja, znanosti, digitalnog društva, demografske obnove, djece, mladih, transparentnosti u radu institucija, preko pristupačnog zdravstva, dostupnog stanovanja, zelene tranzicije, prehrambene sigurnosti, do sigurne granice, moderne vojske ponosne države, odnosno sigurnosti i stabilnosti“, kazao je.

„Pozivam stanovnike treće izborne jedinice da svoj glas povjere dokazano sposobnom i pouzdanom timu“, za kraj je poručio Stričak.

Vijesti