Predstavljena pobjednička lista za I., II. i VI. izbornu jedinicu: Nastavit ćemo voditi računa o razvoju i obnovi Zagreba

Predstavljena je pobjednička lista kandidata HDZ-a i partnera za I., II. i VI. izbornu jedinicu u Zagrebu. Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je da je politika HDZ-a za iduće četiri godine – nastavak osnaživanja hrvatskog gospodarstva i veći standard građana.

U Zagrebu je predstavljena pobjednička lista HDZ-a i partnera za I., II., i VI., izbornu jedinicu. Ponos i zajedništvo. Za sve izazove. I u sljedećem mandatu nastavit ćemo s politikama rasta gospodarstva, rasta plaća, veće zaposlenosti, većeg standarda hrvatskih građana i jačanja međunarodnog položaja Hrvatske.

„Naša je politika – politika budućnosti, ali i snažnijeg i otpornijeg gospodarstva, većeg standarda hrvatskih građana, većih ulaganja, boljeg kapitaliziranja osnaženog međunarodnog položaja“, rekao je Plenković.

Cilj opozicije je izmisliti krizu koje nema

Govornici su se na predstavljanju kritički dotaknuli politika Možemo! u Gradu Zagrebu – koji spada u te tri izborne jedinice – kao i aktivnosti predsjednika Republike Zorana Milanovića. Poručili su i da je davanje glasa opcijama „od centra desno“ štetno, jer će na vlast dovesti ljevicu.

„Cilj opozicije je izmisliti krizu koje nema“, naglasio je Plenković te iznio pokazatelje jačeg vanjskopolitičkog rejtinga države te boljih ekonomskih i gospodarskih pokazatelja – ulazak u eurozonu, rast nominalnog BDP-a s 47 milijardi eura u 2016. na 76 milijardi u 2023., a Hrvatska je na 76 posto razvoja Europske unije.

Ostvareni veliki ekonomski i međunarodni iskoraci

Uz pljesak okupljenih, poručio je da to govori jer ima dojam da nas kršitelj Ustava i njegovi jataci hoće spasiti od svega ovoga.

„U dva mandata svladali smo brojne neplanirane krize i očuvali društvenu koheziju. Ostvarili smo velike ekonomske i međunarodne iskorake. Hrvatska je danas snažnija nego ikad i čvrsto u srcu europskih integracija. Hrvatski građani su odgovorni i ozbiljni i vjerujem da će pokloniti povjerenje onima koji Hrvatskoj jamče stabilnost. Posebno ćemo i dalje voditi računa o razvoju i obnovi Zagreba“, rekao je predsjednik Vlade i HDZ-a Plenković.

Mi smo tu, rekao je, da kažemo hrvatskoj javnosti i građanima – ne bacajte svoj glas opcijama koje su kao desne, a kasnije će biti iskorištene kao bijedni instrument povratka na vlast ljevice i biti odbačene kao žvaka koja se baca nakon što se potroši.

Pouzdano, dokazano i sigurno

„Na izborima povjerenje treba dati, kazao je, onima koji su ozbiljni, pouzdani, dokazani, jamče sigurnost i prosperitet u budućnosti“, rekao je.

Jandroković: Kršitelj Ustava poslao poruku stvaranja kaosa i bezakonja!

Nositelj naše liste u II. izbornoj jedinici Gordan Jandroković ustvrdio je da se oporba odlučila u kampanji za destrukciju i kaos u čemu joj se priključio i kršitelj Ustava, predsjednik Republike, koji je, kakao je kazao, sve to skupa dignuo na višu razinu agresije i prostote.

„Kršeći Ustav, poslao je u stvari poruku stvaranja kaosa i bezakonja“, rekao je Jandroković.

Birače koji glasaju od centra na desno također je pozvao da budu svjesni da svaki glas koji ne ode HDZ-u – već nekim drugim političkim opcijama koje sebe deklariraju kao da su desne – može omogućiti ljevici da dođe na vlast, odnosno strankama Možemo! i SDP-u.

„Jer, budite uvjereni, neće formirati Domovinski pokret i Most nekakvu desnu vlast. Oni će biti alat, oruđe kojim ljevica zajedno s Milanovićem pokušava preuzeti vlast u Hrvatskoj“, poručio je.

Božinović: Nastavit ćemo donositi najbolje odluke!

Nositelj naše liste u VI. izbornoj jedinici Davor Božinović poručio da je da su domoljublje i pouzdanost obilježja kandidata s HDZ-ovih izbornih lista.

„Jer, mi smo jednostavno takvi. Ponosni na svoj odgoj, zahvalni na prilici da služimo hrvatskome narodu i državi, svjesni situacije u bližem okruženju u Europi i svijetu. Iznalazili smo i nastavit ćemo donositi najbolje odluke kako bi hrvatski ljudi prošli kroz ova turbulentna vremena sa što manje posljedica“, poručio je.

Okupljenima su se obratili i predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman i glavni tajnik stranke Krunoslav Katičić, a u sklopu predstavljanja kratka obraćanja održalo je 14 kandidata s liste za I. izbornu jedinicu, dok su za kandidate iz II i VI. pročitani kratki životopisi.

Vijesti