Predstavljena pobjednička lista za X. izbornu jedinicu: Imamo rezultate i opet ćemo dobiti povjerenje hrvatskih građana

U Zadru je predstavljena naša pobjednička lista za IX. Izbornu jedinicu. Nositelj liste Ivan Malenica poručio je da će naša kampanja biti kampanja budućnosti, rezultata i rješenja.

U Zadru je u pobjedničkoj atmosferi predstavljena pobjednička lista HDZ-a i partnera u IX. izbornoj jedinici. S pobjedničkim izbornim programom „Za sve izazove“ ponovno ćemo dobiti povjerenje hrvatskih građana te nastaviti sa snažnim rastom gospodarstva.

Nositelj naše pobjedničke liste u IX. Izbornoj jedinici Ivan Malenica poručio je da mu je čast biti nositelj liste u IX. izbornoj jedinici koja je uvijek predvodila pobjede, a to će napraviti i na ovim izborima.

„U dva mandata Vlade svladali smo brojne krize i ne samo osigurali stabilnost naše Domovine, nego i ostvarili povijesne ekonomske, socijalne i međunarodne iskorake za Hrvatsku“, kazao je.

Imamo rješenje za sve izazove

U iduća dva tjedna – nastavio je Malenica –  naši će nam protivnici pokušati lijepiti brojne etikete i nazivati nas raznoraznim imenicama i pridjevima, međutim – na to se nećemo obazirati.

„Naša je kampanja – kampanja budućnosti, rezultata i rješenja jer HDZ ima rješenje za sve izazove. Dokazali smo to posljednjih osam godina u brojnim situacijama i izazovima koje smo imali i kao Vlada i kao stranka, jer smo donosili važne odluke za očuvanje zdravlja naših sugrađana te za očuvanje radnih mjesta i gospodarstva. Donijete su brojne važne odluke koje su imale utjecaja na sve naše živote i naravno da ćemo u naredna dva tjedna pokazati zašto su važni politička stabilnost, razboritost i suverenost jer upravo one daju rezultate“, poručio je Malenica.

Ponovno ćemo imati najviše glasova

Podsjetio je pritom da se od kreditnog rejtinga na razini smeća, u kojem je Hrvatska bila za vrijeme Milanovićeve vlade, došlo do povijesno visoke razine rejtinga i trećeg najbržeg rasta BDP-a u Europskoj uniji.

„Ponovno smo se okupili četiri godine poslije nakon što smo prezentirali pobjedničku listu u Muzeju antičkog stakla. I tada smo osvojili najviše glasova, a vjerujem da ćemo i na ovim izborima ponovno osvojiti najviše glasova te biti izborna jedinica i lista koja će najviše doprinijeti tome da ponovno formiramo većinu u Hrvatskom saboru“, naglasio je Malenica.

Neto plaća povećana za 490 eura, minimalna pak udvostručena

Govoreći o postignućima ove Vlade, Malenica je kazao da je u zadnjih sedam godina prosječna neto plaća povećana za 490 eura, za razliku od Milanovićeve neuspješne vlade koje ju je povećala za – 45 eura.

„Udvostručili smo minimalnu plaću. U idućem mandatu prosječna će plaća biti najmanje 1600 eura“, istaknuo je Malenica.

Za kraj predstavljanja pobjedničke liste, Malenica je poručio:

„Imamo rezultate! Ovi ljudi pred vama pokazali su čvrstu ruku i hrabro srce u teškim vremenima i spremni su opet biti uz vas za sve izazove.“

Vijesti