Nakon globalnih kriza ostvarujemo ponajviši rast u Europskoj uniji

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković sudjelovao je u svečanom obilježavanju 34. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice u Benkovcu

U govoru brojnim okupljenim članicama i članovima HDZ-a, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je, čestitavši 34. rođendan benkovačkom HDZ-u, podsjetio na postignuća Vlade u dva mandata. Među ostalim, Plenković je izdvojio rekordno podizanje plaća – u iznosu čak 20 puta većem nego što je to učinila SDP-ova vlada.

U Hrvatskoj je, podsjetio, trenutno 260.000 radnih mjesta više nego u mandatu SDP-ove Vlade.

“Jesu li cijene struje i plina za kućanstva među najnižima, ako ne i najniže u Europi? Jesu. Jesmo li zahvaljujući odgovornom upravljanju javnim financijama donijeli već 6. paket mjera za zaštitu standarda hrvatskih građana? Donijeli smo. Ostvaruje li Hrvatska, nakon svih globalnih kriza, ponajviši gospodarski rast u Europskoj uniji? Ostvaruje. Jesmo li ograničili cijene 30 namirnica i higijenskih proizvoda – iako je MOST kopao i rukama i nogama da to spriječi? Ograničili smo”, izdvojio je Plenković.

Ispunjena obećanja iz Programa Sigurna Hrvatska

U kontekstu povećavanja energetske neovisnosti Hrvatske, Plenković je podsjetio na izgradnju LNG Terminala na otoku Krku, koji je SDP svojedobno pokušavao zaustaviti. Podsjetio je i na pomoć države u pandemiji, čime je očuvano 815.000 radnih mjesta, usprkos tvrdnjama SDP-a da će, kako su govorili, “400.000 Hrvata dobiti otkaz”.

“Nabavljamo li borbene zrakoplove Rafale i  helikoptere Black Hawk, moderniziramo li pobjedničku Hrvatsku vojsku – koju je SDP bio bacio na koljena? Nabavljamo i moderniziramo!”, poručio je Plenković.

Izdvojio je da su ispunjena obećanja iz Programa Sigurna Hrvatska, uvedena je neradna nedjelja, osigurani besplatni školski udžbenici, obroci i prijevoz. Čak 3,5 milijarde eura osigurano je za obnovu potresom stradalih područja Banovine i Grada Zagreba.

Zahvaljujući Vladi, međunarodni je položaj Hrvatske jači nego ikad prije.

“Oporba u ovih osam godina hrvatskim građanima nije ponudila ništa! Nemojte se čuditi što i dalje lažu i podmeću, a velikana dr. Franju Tuđmana nazivaju “mafijaškim bossom”. Ništa drugo i nisu u stanju!”, poručio je Plenković.

Za kraj, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković je izdvojio da je kao premijer već 42. put u posjetu Zadarskoj županiji.

Vijesti