Split: Hrvatskoj treba sigurna i pouzdana Vlada, koja će nastaviti s gospodarskim rastom

U Splitu je održan središnji predizborni skup HDZ-a i partnera za X. izbornu jedinicu koju predvodi Branko Bačić. I u gradu pod Marjanom – sjajna, pobjednička atmosfera. Mnoštvo okupljeno na Rivi za još jednu, treću uzastopnu pobjedu HDZ-a i partnera na parlamentarnim izborima.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković danas je uoči Splita posjetio Zadar, Šibenik i Dubrovnik. Diljem Dalmacije snažne poruke pobjede, snažne poruke podrške. Za nastavak rasta gospodarstva, plaća, zaposlenosti, jačanja međunarodnog ugleda Hrvatske, osnaživanja pobjedničke Hrvatske vojske…

“Kada u jednom danu čovjek bude u Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, pa u finalu dođe u Split te vidi ovdje ovoliko ljudi – onda ne samo da se osjeća doma, nego se osjeća – pobjednički!”, poručio je u svome obraćanju Plenković.

Imamo konkretne rezultate, ispunili smo sve što smo obećali

Nakon što smo osam godina služili hrvatskom narodu i velikih pobjeda 2016. i 2020. – nastavio je –  došlo je vrijeme da pitamo hrvatski narod povjerenje za iduće četiri godine.

“Dolazimo ponizno i skromno, ali s velikim i konkretnim rezultatima!”, kazao je predsjednik Vlade i HDZ-a.

Podsjetio je na sve ono što je Vlada učinila u svome mandatu kako bi u krizama sačuvala radna mjesta i hrvatsko gospodarstvo. Od krize u Agrokoru do krize u hrvatskim brodogradilištima, pandemije i dva razorna potresa.

“Spasili smo obiteljska gospodarstva, održali dobavljače, restrukturirali kompaniju bez troška za državni proračun. Imali smo i veliku krizu hrvatskih brodogradilišta, ali i financijsku snagu da to riješimo. Postavili smo brodogradnju na zdrave noge, pratimo kako se svaki euro troši”, rekao je Plenković.

Sve što se obnavlja u Zagrebu i na Banovini – osigurala je naša Vlada

Izdvojio je da je ministar Branko Bačić svojim ulaskom u Vladu donio iskustvo i ubrzao postupak obnove.

“Trenutno se investira tri i pol milijarde eura u obnovu kuća, zgrada i javnih objekata. Sve što se obnavlja u Zagrebu i na Banovini – osigurala je naša Vlada”, istaknuo je Plenković.  

Kada je riječ o potporama stanovništvu i gospodarstvu vezano za rast cijena energenata, Plenković je podsjetio da je Vlada reagirala munjevito. Hrvatski narod i gospodarstvo moraju biti zaštićeni.

“Vlada subvencionira jer je naša ekonomija dovoljno jaka i ima dovoljno fiskalnog kapaciteta”, dodao je Plenković.

U mandatu ovu Vlade, podsjetio je Plenković, bilo je šest paketa pomoći vrijednih 7,7 milijardi eura za nezaposlene, ugrožene kupce energenata, umirovljenike, hrvatske branitelje, obitelji s dječjim doplatkom, poljoprivrednike i ribare.

“Svi su dobili podršku snažne države. Osjećaju se sigurno – onako kako smo obećali 2020.”, kazao je.

Nikad veća zaposlenost, nikad manja nezaposlenost – samo 5,9 posto.

“Povećali smo prosječnu plaću za 490 eura, prosječnu mirovinu za 63 posto, a minimalnu plaću za 103 posto. Rasteretili smo poreznim reformama hrvatske građane i gospodarstvo za milijardu i 500 milijuna eura. Ukidanjem parafiskalnih nameta – za još 500 milijuna eura”, izdvojio je Plenković.

Hvala Splitu i Dalmaciji na velikoj potpori!

Plenković se osvrnuo na teze oporbe o “katastrofalnoj situaciji u Hrvatskoj”. Poručio je da nam ne trebaju oni koji krše Ustav .

“Lažna je teza o katastrofalnoj situaciji u Hrvatskoj, da nam trebaju on koji krši Ustav i njegovi jataci provoditi katarzu i kreirati vladu nacionalnog spasa. Od čega da nas spasi? Hoćemo li mu poručiti? Treba li Hrvatsku spasiti od Pelješkog mosta, druge cijevi tunela Učka, autoceste do Siska, 25 milijardi za razvoj Hrvatske, eurozone… ”, kazao je.  

Hrvatskoj treba – poručio je Plenković – ozbiljna Vlada koju vodi HDZ.

“Hvala Splitu i Dalmaciji na velikoj potpori! X. izborna jedinica ponovno će dati veliki doprinos u ukupnom rezultatu HDZ-a. Želimo da hrvatska ostane stabilna, snažna i nastavi ići naprijed. Zajedno do pobjede!”, poručio je Plenković.

Bačić: Ponovno ćemo dobiti povjerenje hrvatskih građana!

Nositelj naše liste za X. izbornu jedinicu Branko Bačić, najavljujući još jednu pobjedu na izborima, naglasio je da je Hrvatska u dva mandata ove Vlade postala bolja i uspješnija.

“Svoje povjerenje gradimo na svemu onome što je iza nas, jer smo u proteklih osam godina učinili Hrvatsku boljom i uspješnijom državom. Hrvatsko društvo danas je bolje nego prije osam godina. Uvjeren sam da će hrvatski građani ponovno iskazati svoje povjerenje HDZ-u”, poručio je Bačić.

Vijesti