Tri milijarde eura za pet slavonskih županija u proteklih osam godina

U Požegi je svečano obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Gradu Požegi i Požeško-slavonskoj županiji

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u svojem je govoru čestitao obljetnicu brojnim okupljenim članovima i simpatizerima stranke te podsjetio na znatne napore koji se godinama ulažu u razvoj Slavonije, Baranje i Srijema, čime se dokazuje da je svaki komadić Lijepe Naše jednako važan.

“Kažu ovi zdesna da nismo ‘dovoljno učinili za Slavoniju’. Ja bih volio da oni malo dolaze na naše Savjete za Slavoniju, Baranju i Srijem, prate naše politike, naše mjere i ulaganja. Volio bih da gledaju kako smo uložili tri milijarde eura u pet slavonskih županija u proteklih osam godina. Neka vide što se sve realiziralo. Danas je ministrica turizma Nikolina Brnjac uručila našem gradonačelniku Lipika Vinku Kasani projekt vrijedan 12.8 milijuna eura za zdravstveni turizam u nadaleko poznatom lječilištu u Lipiku”, kazao je Plenković.

Projekt brze ceste za razvoj županije

Izdvojio je da je počela valorizacija ponuda za izgradnju brze ceste između Požege i autoceste A3.

“Kad i taj projekt realiziramo, Požeško-slavonska županija će biti ravnopravna s brojnim drugim županijama koje se nalaze na glavnim magistralnim pravcima”, poručio je.

V. izborna – uvijek pobjednička za HDZ

Plenković je poručio da će Vlada nastaviti podupirati kapitalna ulaganja za razvoj obrazovanja, gospodarstva i prometa.

“V. izborna jedinica jest i ostaje pobjednička za HDZ. Očekujemo najmanje osam mandata!”, kazao je Plenković.

HDZ ima i program i ljude i rješenja

Izdvojio je da HDZ ima i ljude i program i rješenja za izazove s kojima Hrvatska može biti suočena.

“Prije četiri godine poslana je važna poruka sloganom Sigurna Hrvatska. Ta je poruka dobila golemu potporu hrvatskih birača. Ostvarili smo najbolji rezultat HDZ-a po ovom izbornom sustavu od 2000. do danas. To je naša današnja startna pozicija”, rekao je, dodavši da će oporba učiniti sve da ne ponovimo taj rezultat i u tome ne prežu – od optužbi, napada, difamacija, laži, najgrubljih uvreda s kojima smo suočeni proteklih godina.

“No, kad netko kao argument – nakon osam godina oporbe – jedino ima laži, difamacije i osobne napade, a ne nudi ideje ili alternativni smjer zemlje, to znači da je slab, očajan i loš”, istaknuo je.

Plenković je kazao da HDZ u ove izbore ide svjestan onoga što je ostvareno u mandatu ove Vlade.

“Naša politika Sigurna Hrvatska prelila se u nekoliko paketa pomoći građanima i gospodarstvu – koji su do sada vrijedni 7.2 milijarde eura. Ti su novci otišli za umirovljenike, poljoprivrednike – što je posebno važno u vašem kraju, ribare, nezaposlene hrvatske branitelje, obitelji koji primaju dječji doplatak, svima onima, dakle, kojima je takva vrsta naknade bila nužna. Oni bi bez ruke države teško mogli proći kroz ovu krizu, a mi smo to našim mjerama uspjeli”, kazao je Plenković.

Vijesti