Sesvete: Snažna potpora listi HDZ-a i partnera – nastavljamo graditi uspješnu, vitalnu, pravednu, održivu i suverenu Hrvatsku

Velebni skup u pobjedničkim Sesvetama. Ponos i zajedništvo za treću uzastopnu pobjedu na parlamentarnim izborima. Jedino HDZ ima čvrstu Vladu koja je u stanju suočiti se sa svim budućim izazovima, stoga oni koji misle na budućnost – neka daju glas HDZ-u, poručio je Plenković.

Pobjedničko ozračje u Sesvetama, uz podršku listi HDZ-a i partnera u II. izbornoj jedinici koju vodi Gordan Jandroković. Mnoštvo okupljenih – predstavljena je pobjednička lista za ovu izbornu jedinicu. Pobjeda za još jedan mandat. I daljnji nastavak rasta hrvatskog gospodarstva, plaća, zaposlenosti, osnaživanja pobjedničke Hrvatske vojske…

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković u govoru je poručio – nastavljamo graditi uspješnu, vitalnu, pravednu, održivu i suverenu Hrvatsku. Zajedno do pobjede 17. travnja. Pritom je izdvojio koliko su ovi izbori izuzetno važni, jer gotovo sve političke opcije u Hrvatskoj, osim koalicijskih partnera, žele srušiti HDZ s vlasti.

„I u Sesvetama sjajna, pobjednička atmosfera, jednaka kao i u svim ostalim županijama u kojima smo bili. Osjeća se silna energija, entuzijazam, želja, volja i – pobjedničko ozračje. Sjajna lista u II. izbornoj jedinici“, kazao je Plenković.

I u Zagrebu zajedništvo, pobjedničko ozračje

U Zagrebu se, diljem gradskih četvrti, osjeća zajedništvo i pobjedničko ozračje – nastavio je Plenković, napomenuvši da su u Sesvetama danas i naši kandidati iz ostalih izbornih jedinica.

Istaknuo je da su ovi izbori iznimno važni za budućnost Hrvatske. Nameću jednostavan odabir – žele li Hrvati u sljedeće četiri godine ozbiljnu i pouzdanu parlamentarnu većinu koja će nastaviti razvijati gospodarstvo ili će se sa SDP-om „otkliziti“ u neku novu dimenziju prošlosti, tamo gdje se ne poštuje Ustav i zakoni i gdje se ruši temelj ustavnog poretka.

„Pokažimo 17. travnja da su Hrvati mudri, pametni, odvažni i odgovorni te znaju odabrati one koji su se dokazali u upravljanju i vođenju države. Koji su u proteklih osam godina znali nalaziti rješenja za sve izazove, odnosno za sve krize i probleme s kojima se Hrvatska suočila“, poručio je Plenković.

Vlada je uspješno riješila sve krize

Podsjetio je na sve krize koje je Vlada uspješno riješila, primjerice Agrokor i brodogradilišta, ali i uspješne mjere Vlade za pomoć građanima i gospodarstvu u energetskoj krizi.

„Osigurali smo rješenja koja su omogućila da baš nitko u hrvatskom društvu ne ostane po strani“, dodao je. Vlada je u covid-krizi isplatila plaće za 800 000 radnika u privatnim sektoru, kazao je.

Umirovljenici su primili osam paketa pomoći u krizama. Potpore su dobili poljoprivrednici, ribari, nezaposleni, nezaposleni hrvatski branitelji, obitelji koje primaju dječji doplatak, osobe s invaliditetom, oni koji su bili ugroženi od potresa u Zagrebu i Banovini…

„Poseban pozdrav Kati Zadro“

Plenković je izdvojio da je ova Vlada vodila jako puno računa o identitetskim temama.

„Pitanja vrijednosti i identiteta su ono što nas pokreće da se bavimo javnim poslom, politikom, da radimo za opće dobro. Vratili smo Dan državnosti na 30. svibnja, na dan kad je konstituiran prvi demokratski Hrvatski sabor, kada je dr. Tuđman održao govor čije su točke dan danas vodilja svih političkih aktivnosti HDZ-a. Mi smo proglasili 18. studenog Danom sjećanja na sve hrvatske branitelje, Danom žrtve Vukovara i Škabrnje“, kazao je Plenković.

„Posebno pozdravljam Katu Zadro koja je večeras s nama i hvala joj što je njezin sin Tomislav s nama na listi u V. izbornoj jedinici“, dodao je.

Rafali dolaze, Migovi odlaze

Neraskidiva je snaga HDZ-a i onih koji su za Hrvatsku dali najviše – a to su hrvatski branitelji.

„Zato smo mi bili Vlada koja je donijela novi Zakon o nestalima, novi Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata, novi Zakon o braniteljima. Donijeli smo, jednako tako, čitav niz propisa i osigurali velika sredstva da osnažimo Hrvatsku vojsku. Za 20-ak dana nad hrvatskim nebom preletjet će tako prvih šest višenamjenskih borbenih aviona Rafale“, poručio je Plenković.

Podsjetio je i da je Vlada ispunila obećanje o uvođenju neradne nedjelje. „Prvi je to put da je Zakon o trgovini uspio proći test ustavnosti na Ustavnom sudu, zato jer smo ga pažljivo pripremali. Zato će kao takav dugo i ostati“, dodao je.

Od 2016. do danas prosječna plaća veća za 490 eura

Govoreći o Zakonu o hrvatskom jeziku, kazao je da je ova Vlada prva koja je hrvatski jezik odlučila staviti u zakonski okvir.

U kontekstu gospodarskog rasta, Plenković je podsjetio da je Vlada od 2016. do danas povećala prosječne plaće za 490 eura. Prosječna pak mirovina je u mandatu ove Vlade povećana za 62 posto, dok je u četiri godine SDP-a sveukupna prosječna mirovina rasla tek 12 eura.

„Za ilustraciju – u vremenu SDP-ove Vlade od 2012. do 2016. prosječna plaća je narasla za 24 eura“, dodao je.

„Pokazat ćemo 17. travnja ovima koji ništa u osam godina oporbe nisu pametno smislili – da im je ishod umovanja još četiri godine zajamčene oporbe“, zaključio je Plenković.

Jandroković: Ponovno ćemo uvjerljivo pobijediti!

Nositelj liste za II. izbornu Jedinicu Gordan Jandroković kazao je da mu je velika čast biti na čelu pobjedničke liste HDZ-a i naših partnera.

„Ponovno ćemo, kao i prije četiri godine, u II. izbornoj jedinici ostvariti uvjerljivu pobjedu – zajedno sa svima vama!“, kazao je.

Vjerovali smo, nastavio je Jandroković, da će ovo biti izbori u kojima ćemo se s našim političkim suparnicima boriti pozitivno, tko će imati bolju ideju  i program. Pripremili smo se na taj način – s postignućima koja su ostvarena.

Oporba – ni programa ni vizije

„No, oporba nema ideje, programa, vizije, opredijelili su se samo na destrukciju, na ružnu i pretešku riječ, optužbe, klevete i uvrede“, rekao je.

Zaključio je da je na ovim izborima svaki glas važan.

„Svaki glas može odlučiti. Želimo imati što više mandata kako bismo s partnerima već u izbornoj noći formirali vlast i poručili Milanoviću – doći ćemo s više od 76 potpisa i dat ćeš mandat Andreju Plenkoviću“, kazao je Jandroković.

Vijesti