Osijek: Dobit ćemo povjerenje naroda i nastaviti ulagati u istok Hrvatske, samo kroz Projekt Slavonija uloženo je 3 milijarde eura

Sjajno ozračje u Osijeku na pobjedničkom skupu za IV. izbornu jedinicu koju predvodi Ivan Anušić. Kroz Projekt Slavonija ugovoreno je 3 milijarde eura za razvoj istoka Hrvatske. Zajedno do pobjede.

Kao i diljem Lijepe Naše, tako i u Osijeku. Pobjednički skup naše stranke za IV. izbornu jedinicu, za još jednu pobjedu na izborima. Zajedništvo i ponos. Velebno okupljanje za treću uzastopnu pobjedu naše stranke na parlamentarnim izborima. Za nastavak rasta gospodarstva, veće plaće, veću zaposlenost, osnaživanje pobjedničke Hrvatske vojske… Za sve izazove.

Izmijenili smo kartu NUTS2 regija, a dovršit ćemo koridor Vc, izgraditi novi KBC Osijek i vratiti Hrvatsku vojsku u Beli Manastir.

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković obraćajući se u dupkom punoj dvorani kazao je da ovi izbori imaju vrlo neobičan karakter, jer umjesto rasprave o programima stranaka koje žele povjerenje hrvatskog naroda, svjedoči se do sada neviđenoj političkoj diverziji i protuustavnom djelovanju Zorana Milanovića.

Za sve izazove – konkretna postignuća s pogledom na budućnost

Istaknuo je da je Milanović svojim potezima odlučio prekršiti Ustav i udariti na temelje ustavno-pravnog poretka, što je kulminiralo njegovim stavom da ga ne zanima upozorenje Ustavnog suda od prije nekoliko tjedana.

„Tako nešto nikada nismo doživjeli – da s jedne od najviših institucija vlasti postoji čista negacija ustavno-pravnog poretka, načela ustavnosti i zakonitosti. Ta poruka je katastrofalna, jer daje loš primjer“, rekao je Plenković.

Istaknuo je da se HDZ-ov program „Za sve izazove“ temelji  na konkretnim postignućima i gleda u budućnost.

„Zajedno ćemo ostvariti još uvjerljiviju izbornu pobjedu u IV. izbornoj jedinici nego 2020“, poručio je Plenković.

Birajte pametno, mudro i – odgovorno

Upozorio je da je 2019. na predsjedničkim izborima ljevica iskoristila birače Domovinskog pokreta i Mosta, koji nisu poklonili povjerenje Kolindi Grabar-Kitarović, već su doveli Zorana Milanovića na Pantovčak.

„Predlažem našim prijateljima da ne dopuste da ih prevare drugi put, već da ovaj put glasaju pametno, mudro i odgovorno da ne rasipaju glasove i ne disperziraju političku snagu ključne, stožerne, domoljubne i državotvorne stranke, a to je HDZ“, rekao je Plenković.

Poručio je da je posebno u Slavoniji – u IV. i V. izbornoj jedinici – važno da birači ne dopuste da ih se zavede, jer će ih ljevica, kao što to obično čini, iskoristiti i odbaciti.

„Mi birače tih stranaka poštujemo i pozivamo ih da se vrate matici i političkoj majci, a to je HDZ“, istaknuo je Plenković.

Dokazali smo se u upravljanju zemljom u najvećim krizama

Dokazali smo se, nastavio je Plenković, u upravljanju zemljom u najvećim krizama s kojima smo se susreli nakon Domovinskog rata.

„SDP je prije četiri godine i izbora koje smo uvjerljivo dobili prognozirao kako će se dogoditi 400 tisuća nezaposlenih, valove stečaja, krizu. No, nije se dogodilo! Ne zato što je to bila slučajnost, nego zato što smo vodili odgovornu politiku državnog intervencionizma. Brinuli smo se o svakom hrvatskom čovjeku, osobito onima najranjivijima. Osigurali smo pakete pomoći vrijedne 7,7 milijardi eura kojima su očuvana radna mjesta, isplaćeno je 800 tisuća plaća za radnike u privatnom sektoru, u vrijeme energetske krize subvencionirane su cijene struje i danas svi plaćamo struju upola jeftiniju od tržišne cijene. Subvencioniraju se cijene plina, benzina, dizela i ograničili smo cijene za 30 najosnovnijih proizvoda“, kazao je Plenković.

Anušić: Pobijedit ćemo zajedno! Nastaviti razvijati i Slavoniju i Podravinu i Baranju!

Nositelj naše liste za IV. izbornu jedinicu Ivan Anušić poručio je da će HDZ opet pobijediti na izborima i nastaviti politiku kakvu je vodio u zadnjih osam godina – nastavak svih projekata, ali i onih u najavi.

„Moram izdvojit jedan projekt, koji ćemo već ove godine imati spremnog za financiranje – to je Klinički bolnički centar u Osijeku. Ali, moram spomenuti i povratak pobjedničke Hrvatske vojske u Baranju“, kazao je.

Napomenuo je da je u komunikaciji oporbe, predvođene čovjekom koji krši Ustav, već četiri godine, a sad ga krši intenzivno zapazio jedan izraz, a to je treća Republika.

„Što znači treća Republika? Znači li to da ćemo poništiti Republiku nastalu na referendumu 1991. godine koju je krvlju i životima platilo 16 tisuća žrtava? Mislite li to poništavati?“, rekao je.

Nastavit ćemo snažiti Hrvatsku vojsku i Hrvatsku u međunarodnoj zajednicu

Poručio je da nitko neće mijenjati Hrvatsku kakva jest, niti njezin smjer, niti će itko ugroziti hrvatsku opstojnost i samostalnost.

„Pogodili ste nas i genetski kod Hrvata, tu pobijediti nitko ne može. Izazvali ste nas, mi smo se mobilizirali – 17. travnja ćemo svi izaći na izbore“, kazao je.

Istok Hrvatske će koridorom Vc biti spojen sa svim bitnim europskim prometnim koridorima, najavio je Anušić.

„Pobijedit ćemo zajedno, nastaviti razvijati našu Slavoniju, našu Podravinu, našu Baranju. Nastavit ćemo snažiti Hrvatsku vojsku i Hrvatsku u međunarodnoj zajednicu. Biti na usluzi hrvatskom narodu“, poručio je.

Vijesti